‘Spaanse Grand Prix niet in gevaar’

(c) Red Bull

De Spaanse FIA-vertegenwoordiger Gonzalo Gobert spreekt de geruchten tegen dat de Grand Prix van Spanje op de tocht staat. Het contract van het Circuit de Catalunya loopt volgend jaar af en de politieke onrust in Catalonië zou een reden kunnen zijn dat de overeenkomst niet wordt verlengd.

Volgens Gobert, zelf directeur van het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, zal het zo’n vaart niet lopen. “Als directeur van een ander circuit kan ik zeggen dat het puur een administratieve kwestie is. Het betekent dat iemand de budgetten voor de sponsoring van het circuit moet goedkeuren”, zegt Gobert in gesprek met Radio Marca.

Geen twijfels over verlenging

“Ik twijfel er niet aan dat er een nieuw contract wordt ondertekend”, gaat Gobert verder. “Chase Carey heeft gezegd dat Liberty Media blij is met het Circuit de Catalunya en het circuit is blij met de Formule 1.”