Horner: 'Max weet zelf op welke gebieden hij zich kan verbeteren'

P-20170610-00006_News

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt niet dat Max Verstappen zijn magie aan het verliezen is. De Nederlander kent een moeizame seizoensstart en werd na afloop van de race in Shanghai hevig bekritiseerd na een aanvaring met Sebastian Vettel. Horner staat echter volledig achter zijn pupil en denkt dat de Nederlander hier alleen maar beter van wordt.

"Max is een fenomenaal talent en daarbij slim genoeg om te weten op welke gebieden hij zich nog moet verbeteren", zegt Horner tegen Sky Sports. "Ik twijfel er niet aan dat hij dat ook gaat doen. Hij zal zijn magie niet verliezen. Zijn race-talent staat buiten kijf. Max was in Shanghai iets te ongeduldig en heeft daarvan geleerd."

Horner vergelijkt Verstappen Sebastian Vettel, die in het begin van zijn Red Bull-tijd ook regelmatig in opspraak raakte vanwege een te agressieve rijstijl. Na een incident met Jenson Button in 2010 werd Vettel door voormalig McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zelfs 'crash kid' genoemd. "Het klopt dat Max een aantal foutjes heeft gemaakt, maar ik herinner me dat Vettel dat in dezelfde periode van zijn carrière ook deed. Max wordt hier alleen maar beter van."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden