Max Verstappen: ‘Baku niet ideaal voor onze auto’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na de teleurstellende Grand Prix van China zijn blik alweer gericht op de volgende race. “Vorig jaar was het een ongelukkig weekend. Het was jammer, want de auto voelde echt goed”, laat Verstappen weten over de aankomende Grand Prix van Azerbeidzjan.

De Red Bull-coureur viel vorig jaar in een spectaculaire race vroeg uit. “Ik had met veel problemen te kampen. Uiteindelijk liep ik een potentieel podium mis en misschien wel een overwinning. Ik hoop dat ik de gemiste kans dit jaar goed kan maken.”

Ondanks dat het circuit niet ideaal is voor de Red Bull kijkt de Nederlander uit naar het raceweekend. “Baku heeft een gaaf circuit, ondanks dat het niet echt ideaal is voor onze auto. Het stuk rond het kasteel ziet er op tv geweldig uit en het is ook leuk om te rijden. Het is krap, dus je moet precies insturen. Er is geen ruimte voor een fout. Het rechte stuk is erg lang. Daar verliezen we kostbare tijd. Vorig jaar wisten we daar goed mee om te gaan en konden we competitief zijn tijdens de race.”