Max Verstappen heeft geleerd van Grand Prix van China

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen keek tijdens de perspresentatie van de 2018-editie van de Jumbo Racedagen nog even terug op de  Grand Prix van China. “Het was niet mijn beste wedstrijd”, was de analyse van Verstappen.

De Red Bull-coureur heeft de wedstrijd niet teruggekeken, maar heeft wel gesprekken gevoerd met zijn vader Jos Verstappen. “Je praat met iemand die er verstand van heeft. Dat helpt altijd.” Ook aan de mening van Red Bull-adviseur Helmut Marko hecht de Nederlander veel waarde. “Hij staat natuurlijk heel dicht bij het team. Hij snapt hoe het in elkaar zit. Aan hem heb ik natuurlijk ook veel.”

Heel lang terugkijken op de race op het circuit van Shanghai heeft volgens Verstappen geen zin. “Je kunt daar natuurlijk heel lang over door blijven gaan, maar je moet ook weer vooruit kijken. Je moet ervan leren. We gaan nu door naar Baku.”

De Grand Prix van Azerbeidzjan staat zondag 29 april op het programma.