Toto Wolff voorzichtig over titelkansen Mercedes

Foto: Mercedes F1 Team

Teambaas Toto Wolff lijkt er allerminst zeker van dat Mercedes dit jaar de vijfde wereldtitel op rij zal binnenhalen. Mercedes domineerde de afgelopen vier jaar de Formule 1 en staat ook dit seizoen na drie races bovenaan de ranglijst, maar de prestaties lijken er sinds Melbourne op achteruit te gaan.

Waar concurrenten Ferrari en Red Bull de eerste races wonnen, staan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas na drie races nog droog.

In gesprek met de officiële website van de Formule 1 spreekt Wolff zijn zorgen uit over de snelheid van de auto: “We zitten gewoon nog niet op het peil dat we hadden gehoopt. We moeten de koppen bij elkaar steken, kalm blijven en met oplossingen komen. Ik heb vol vertrouwen in het team.”

Dat vooral Hamilton dit seizoen nog niet optimaal presteert is ook Wolff niet ontgaan: “Het enige positieve dat ik heb gezien was de race in Shanghai van Valtteri [Bottas, red]. Die was verbluffend: geen fouten, wat ongelukkig met de safety car en deels geluk met de inhaalmanoeuvre van Ricciardo. Maar Valtteri is de enige van het team die dit jaar foutloos is.”