Daniel Ricciardo legt druk bij Red Bull Racing

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo eist dit seizoen meer overwinningen van zijn werkgever Red Bull Racing. Krijgt hij die niet dan lijkt een vertrek bij het Oostenrijkse team aanstaande voor de 28-jarige Australiër wiens contract bij Red Bull aan het einde van dit jaar afloopt.

In gesprek met de Australische televisie laat de collega van Max Verstappen geen misverstand bestaan over zijn toekomstsplannen: “Ik wil per se in de beste auto zitten. Ik denk dat ik afgelopen weekend heb bewezen dat wanneer ik de kans krijg om te winnen, ik die kans pak. Ik kan met die druk en intensiteit omgaan. Ik heb direct gezegd dat de overwinning helpt [bij het maken van een beslissing, red.], maar als we dit jaar elke race zesde worden dan is dat niet de meest aantrekkelijke optie voor mij. Zo niet, dan zijn er andere opties.”

Ricciardo voegt daar direct aan toe dat de eerstvolgende Grand Prix in Azerbeidzjan wel eens beslissend zou kunnen zijn: “Als we over twee weken in Baku in actie komen en ik win dan zeg ik waarschijnlijk ja.”

Contract voor korte termijn

In een interview met The Times voegt Ricciardo daar aan toe dat hij het liefst een contract voor kortere tijd tekent: “Ik wil niets voor de lange termijn vastleggen, omdat ik niet weet welke kant de sport op gaat. Idealiter teken ik een tweejarige verbintenis. Na die twee jaar krijgen we een regelwijziging dus ik wil me nog niet vastleggen op wat daarna gebeurt.

De 28-jarige Ricciardo rijdt sinds 2011 in de Formule 1. Voor hij in 2014 de overstap maakte naar Red Bull Racing, reed hij bij Toro Rosso en HRT. In vier jaar Red Bull won Riccardo zes races. Hij werd bij de Oostenrijkse stal twee keer derde in het wereldkampioenschap. Ferrari en Mercedes zouden beiden geïnteresseerd zijn om hem in te lijven.