Barrichello begin 2018 succesvol geopereerd aan tumor

(c) Racing Team Nederland

Rubens Barrichello is aan het begin van dit jaar succesvol geopereerd aan een tumor in zijn nek. Dat onthulde de meest ervaren Formule 1-coureur aller tijden dinsdag op de Braziliaanse televisie.

“Ik heb geluk gehad. De artsen hebben me verteld dat slechts veertien procent van de patiënten een normaal leven heeft na een dergelijke operatie”, aldus de 45-jarige oud-coureur van onder meer Ferrari en Williams, tegen Globo TV.

“Ik stond op een ochtend onder de douche en kreeg opeens vreselijke hoofdpijn. Het was alsof mijn hoofd ontplofte. Op een schaal van 1 tot 10 was de pijn een 8 of een 9. Na een paar minuten maakte ik mijn vrouw Silvana wakker voor hulp. De pijn was ondraaglijk, het was mij direct duidelijk dat ik een ernstig probleem had.”

Barrichello, die met 322 Grand Prix-deelnames recordhouder is, vervolgt: “We hebben een bevriende arts gebeld en die had gelukkig direct door dat het ernstig was. Kort daarna lag ik al op de operatietafel. Ik vreesde dat ik nooit meer zou kunnen racen, maar gelukkig is dat niet zo.”

Barrichello meldde aan het begin van dit jaar via Instagram dat hij onwel was geworden. Hij liet toen in het midden wat daar de precieze oorzaak van was.

🙏🏻gratitude🙌🏻🙌🏻🙌🏻#englishversion

Een bericht gedeeld door Rubens Barrichello 1️⃣1️⃣1️⃣ (@rubarrichello) op