Verstappen redelijk tevreden na kwalificatie, maar miste vermogen

AP-1VBWP7Z891W11_news

Max Verstappen zette vanochtend in de kwalificatie voor de Grand Prix van China de vijfde tijd neer en start morgenochtend vanaf de derde startrij. Poleposition ging voor de 51ste keer naar Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die stalgenoot Kimi Raikkonen nipt voor bleef.

De tweede startrij wordt gevormd door Mercedes-rijders Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, terwijl Verstappen’s teamgenoot Daniel Riccardo zesde is. Verstappen kijkt redelijk tevreden terug op de kwalificatie. Tegen verstappen.nl verklaart de Nederlander het verschil met de verbluffend snelle Ferrari’s: “Ze hebben een knopje weten te vinden voor de rechte stukken want ze zijn echt snel, zelfs in de bochten. Ze hebben het dit weekend goed voor mekaar.”

De Red Bulls verloren volgens Verstappen dus vooral veel op de lange rechte stukken, waar Ferrari en Mercedes een hogere topsnelheid kunnen ontwikkelen. Wel had de Nederlander verwacht iets dichterbij te zitten, maar problemen met de limiter zorgden er voor dat de Renault-motor geen vol vermogen kon leveren.

Toch blikt Verstappen met vertrouwen vooruit op de Grand Prix van morgen: “Tijdens de race moeten we er korter bij zitten wat topsnelheid aangaat, hopelijk helpt ons dat een beetje. We moeten positief blijven, er kan veel gebeuren. Ook met de strategie is nog het een en ander mogelijk. Of we kiezen voor één- of tweestopper is nog niet zeker.”

[php slug=zweeler]

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden