Max Verstappen: ‘Jonge coureur de schuld geven is makkelijk’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen heeft donderdag tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van China nogmaals gereageerd op zijn botsing met Lewis Hamilton in Grand Prix van Bahrein. De Nederlander is verbaasd dat het zoveel aandacht krijgt. “Deze inhaalacties horen bij racen. Het pakte dit keer niet goed uit, maar vorig jaar bij de Grand Prix van Mexico lukte het bijvoorbeeld wel.”

De Red Bull-coureur is niet van plan om zijn rijstijl aan te passen en hij vindt het niet terecht dat Hamilton de schuld van de crash in zijn schoenen schuift. De regerend wereldkampioen liet eerder deze week namelijk weten dat Verstappen door zijn onervarenheid niet altijd de juiste keuzes maakt. Verstappen: “Het is makkelijk om de jonge coureur de schuld te geven. Misschien gaven we elkaar niet voldoende ruimte, maar dit kan gebeuren in een race. Ik heb niks geks gedaan. Ik probeerde iemand in te halen en zie geen reden om iets te veranderen aan mijn aanpak.”

Net als in Bahrein is het podium in China het doel van Verstappen. De Nederlander heeft veel vertrouwen in een goede race: “Onze auto is erg snel, met name in de race. Ik kijk ernaar uit om hier in China weer verder te gaan, want we hebben een goed pakket en er komen nog veel veelbelovende dingen aan. We zijn hier om op het podium te eindigen, dus dat is wat ik dit weekend ga proberen te doen.”