Daniel Ricciardo: ‘Ga in de aanval!’

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo had het wel geweten als hij in de slotfase van de Grand Prix van Bahrein achter Sebastian Vettel had gezeten. “Ik had zeker geprobeerd om te winnen”, vertelde de Red Bull-coureur aan Motorsport.com.

Valtteri Bottas kwam in de laatste ronden van de race steeds dichterbij raceleider Vettel. De Fin leek een goede kans te hebben op de overwinning maar het lukte hem niet de Ferrari-coureur te passeren. Ricciardo: “Ik heb de laatste tien tot vijftien ronden van de race gekeken en het einde gezien. Het maakt mij niet wie er wint, maar ik zat te kijken en riep: ‘Ga in de aanval! Go, go, go, go!’.”

Ricciardo zou in ieder geval meer risico hebben genomen. “Ik had het in elk geval geprobeerd, in bocht 1 of bocht 4. Als je blokkeert en te wijd gaat, eindig je alsnog als tweede. Als je voor de zege knokt, kan je niet gewoon blijven zitten. Ik niet, in elk geval.”