Communicatie bij Mercedes moet beter vindt Lewis Hamilton

(c) Mercedes/Wolfgang Wilhelm

De communicatie tussen de pitmuur van Mercedes en Lewis Hamilton verliep afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Bahrein niet naar behoren. De boordradio van de Britse wereldkampioen functioneerde niet goed, waardoor het team hem niet kon horen tijdens de race.

“De radio werkte niet goed en in het heetst van de strijd is het lastig welke informatie je moet geven”, zegt Hamilton in gesprek met Autosport. “Zij konden mij niet horen. Ik kon hen wel horen, maar ze zeiden steeds: ‘Ik kan je niet verstaan.'”

Geen informatie

Vanwege de problemen werd het Hamilton niet duidelijk wat er gebeurde in de race en welk tempo hij moest rijden. “Ik had die informatie niet dus ik reed een tijdlang in niemandsland”, zegt de Brit die uiteindelijk als derde finishte achter winnaar Sebastian Vettel en teamgenoot Valtteri Bottas.

In aanloop naar de Grand Prix van China zal de kwestie worden besproken met Hamiltons engineer Peter Bonnington. “We gaan bij elkaar zitten en zullen de laatste twee races bespreken”, zegt Hamilton. “Iedere coureur geeft verschillende feedback. Ik geef niet zo veel feedback, maar soms heb je meer input nodig. Ik wil niet dat er constant tegen mij wordt gepraat als dat niet nodig is.”

Belang

Volgens Hamilton is het verschil met Ferrari dit seizoen dermate klein dat er eigenlijk geen fouten gemaakt mogen worden. “Het benadrukt of vergroot het belang van communicatie en deze kleine dingen kunnen het verschil maken. De strategie was goed, maar om het te laten werken is het nodig dat we allemaal begrijpen wat we moeten doen.”