Teleurgestelde Verstappen baalt dat Hamilton geen ruimte liet

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen is zwaar teleurgesteld nadat hij in de openingsfase van de Grand Prix van Bahrein is uitgevallen. De Nederlander was binnen één ronde opgeklommen van de vijftiende naar de tiende positie, maar kwam in contact met Lewis Hamilton. Dat leverde hem een lekke band en fatale schade op.

“Er was voor Lewis plaats genoeg aan de linkerkant”, zegt Verstappen tegen pitreporter Jack Plooij. “Maar hij wou niet afgeven en reed tegen mijn wiel op. Door die tik brak het differentieel.”

Verstappen reed zijn RB14 nog wel terug naar de pits. Na een pitstop reed hij nog een rondje door, maar moest zijn bolide al snel daarna langs het asfalt parkeren. Verstappen: “Ik voelde dat er iets aan de hand was en dat het niet meer goed zou komen. Het is heel jammer. De auto was goed. We hadden hier heel veel punten kunnen scoren.”