Sebastian Vettel loog tijdens de race

(c) Ferrari

Sebastian Vettel is het seizoen 2018 goed begonnen. De Duitser won ook de tweede race van het seizoen. In de slotfase van de Grand Prix van Bahrein wist hij Valtteri Bottas van zich af te houden.

Op het podium vertelde de Ferrari-coureur dat hij tijdens de race twijfelde of hij Bottas voor zou kunnen blijven. “Volgens mij zei ik met nog tien ronden te gaan over de boordradio dat ik alles onder controle had. Dat was een leugen, het was niet waar. Ik had helemaal niets onder controle. Toen ze mij de snelheid van Bottas vertelden dacht ik dat ik niet in staat zou zijn om hem van me af te houden. Ik was aan het rekenen en dacht dat hij me ging pakken.”

Mercedes kon door een betere strategie Vettel aan het einde van de race onder druk zetten. “Ik heb zo goed mogelijk op mijn banden gepast. Dat heeft goed uitgepakt, maar het was op het nippertje. Bottas kwam gelukkig ronden tekort aan het einde. Ik ben dus heel blij. Hun strategie bleek de betere. Ze hebben ons behoorlijk onder druk gezet.”