Mislukte pitstopstrategie kost De Vries zege in Bahrein

(c) Prema Racing

Nyck de Vries heeft door een mislukte pitstopstrategie in de Formule 2-sprintrace in Bahrein de zege weggeven. De Nederlander koos er in leidende positie voor om een pitstop te maken, viel ver terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats. Artem Markelov veroverde de overwinning.

Nog voordat de race was begonnen klom De Vries naar de tweede positie. Zijn teamgenoot Sean Gelael, die aanvankelijk als tweede mocht starten, kwam voorafgaand aan de opwarmronde niet van zijn plaats. De Vries had vervolgens een wereldstart en veroverde nog voor de eerste bocht de leiding.

De coureur van Prema Racing reed weg bij de rest van het veld en genoot een voorsprong van een aantal seconden. Achter hem klom Artem Martkelov, de Rus die gisteren van de laatste naar de derde plaats reed, naar de tweede positie.

Opvallend genoeg koos Prema er voor om De Vries binnen te halen en hem op zacht rubber weer naar buiten te sturen. Die keuze was opmerkelijk aangezien een pitstop niet verplicht is tijdens de sprintrace.

Op zijn zachte banden was De Vries echter vier seconden sneller dan overige coureurs. Hij reed in een mum van tijd de top tien binnen en ging op jacht naar de kop van het veld.

Toen hij op jacht ging naar de top-vijf ging het moeizamer. De Vries deed er te lang over om Luca Ghiotto voorbij te komen en zag een podiumplaats in rook opgaan. Daardoor was de vijfde plaats het maximaal haalbare.