Max Verstappen na crash: ‘Opeens 150pk extra’

(c) Red Bull Content Pool

Het was niet de dag van Max Verstappen. De Nederlandse Red Bull-coureur start de Grand Prix van Bahrein morgen vanaf de vijftiende plaats. De oorzaak: een crash in Q1, waardoor Verstappen voortijdig de kwalificatie moest verlaten.

Wat er precies misging is nog niet helemaal duidelijk, maar het was in ieder geval geen rijdersfout, aldus een balende Verstappen op verstappen.nl: “We hebben de data bestudeerd en het ziet er naar uit dat ik opeens 150pk meer had. Dat is raar, want de bocht is niet voluit. Je gaat voorzichtig op het gas en ineens kreeg ik 150pk extra, wat ik absoluut niet aan zag komen. Dit zorgde ervoor dat de achterbanden doorsloegen en ik spinde de baan af. Erg jammer, want er lag kans op een top drie klassering.”

Ondanks een teleurstellende kwalificatie ziet Verstappen de race morgen met vertrouwen tegemoet: “De racepace is goed. Met een beetje geluk en een safetycar zou een plek in de top vijf mogelijk kunnen zijn.”

De Grand Prix van Bahrein start morgen om 17:10 uur Nederlandse tijd. Het commentaar van Olav Mol is zoals gebruikelijk in samenwerking met Ziggo Sport live op Grand Prix Radio te beluisteren.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!