Max Verstappen: ‘Alleen tweede vrije training echt nuttig’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft vertrouwen in een goed weekend in Bahrein. “Onze auto heeft het hele weekend in Australië goed gefunctioneerd. We waren competitief in Melbourne en proberen het opnieuw in Bahrein. Hopelijk zijn de rechte stukken niet te pijnlijk voor ons dan hebben we een goede kans. Ik heb vertrouwen in de auto”, laat Max Verstappen op zijn website weten.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein worden de eerste en derde vrije training midden op de dag gereden, terwijl de kwalificatie en race bij een invallende duisternis plaatsvinden. “Voorafgaand aan de kwalificatie is alleen de tweede vrije training echt nuttig. Tijdens de andere twee vrije trainingen kun je kleine dingen uitproberen, maar je rijdt dan niet met de afstelling waarmee je in de kwalificatie en de race rijdt. Dat is dus lastig. Hopelijk verloopt vooral de tweede vrije training goed voor ons. Het kan positief of juist negatief uitpakken, maar normaal gesproken maakt die beperking in nuttige tijd niet heel veel uit”, laat Verstappen weten.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!