Nieuwe lay-out voor stratencircuit Monaco?

Het stratencircuit van Monaco kon er over een paar jaar wel eens heel anders uitzien. Door ruimtegebrek gedwongen zijn de Monegasken voor de kust bij de tunnelingang begonnen met de bouw van een heel nieuw stuk stad.

De expansie – Portier Cove geheten – moet in 2025 klaar zijn en plaats bieden aan appartementencomplexen, villa’s, een park en een jachthaven.

Het nieuwe stuk land links, met midden boven de tunnelingang van het circuit.

Prins Albert hint er in een interview met zakenblad Forbes op dat de straten van Portier Cove gebruikt zouden kunnen worden voor een extra lus aan het stratencircuit van Monaco. “Zo nu en dan kijken we naar uitbreiding van het circuit. Het nieuw gewonnen land biedt ons die mogelijkheid. Er zijn nog geen concrete plannen, maar zowel bij de raceorganisatie als de overheid wordt er zeker over nagedacht.”

Het prinsdom aan de Côte d’Azur organiseert al sinds 1929 een Grand Prix. Al die jaren is het stratencircuit waarop die race plaatsvindt nagenoeg onveranderd. De grootste verandering dateert al weer van 2002 toen de sectie bij het zwembad wat werd aangepast.