Grid girls bij de Grand Prix van Monaco en Rusland

(c) Red Bull Content Pool

Niet alle Formule 1-races moeten het dit jaar zonder grid girls stellen. Tijdens de Grand Prix van Monaco en Rusland verschijnen er waarschijnlijk wel dames op de grid.

De organisatie van de Grand Prix van Monaco zet eigen grid girls in. Dat laat voorzitter van de automobielclub van Monaco Michel Boeri in gesprek met Nice Matin weten: “Dat de Formule 1 besluit de dames af te schaffen, wil nog niet zeggen dat wij niet onze eigen dames in kunnen zetten. Monaco zonder vrouwelijk schoon, dat gaat er bij ons niet in. Ze zullen dit keer geen startnummers vasthouden, maar vertegenwoordigen als vanouds de race.”

Problemen met Liberty Media verwacht Boeri niet. “Onze dames zijn mooi en horen bij de Formule 1. Het lijkt me niet dat ze het dertig jongedames onmogelijk gaan maken hun opleidingen af te ronden of om geld te verdienen.”

Niet alleen in Monaco zijn ze het oneens met de beslissing om de grid girls af te schaffen. Ook in Rusland zijn ze niet van plan om zich aan de plannen van Liberty Media te houden. “Als we tot overeenstemming kunnen komen, dan zullen we deze traditie in stand houden”, laat waarnemend minister-president Dmitry Kozak aan het Russische persbureau Interfax weten.

Kozak vindt het geen goed plan om kinderen te gebruiken op de grid. “Het is verkeerd om kinderen hiervoor te gebruiken. In alle takken van autosport worden mooie dames gebruikt.”

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!