Max Verstappen heeft zin in Grand Prix van Bahrein

Verstappen kende vorig jaar weinig succes in Bahrein(c) Red Bull Content Pool

Over een kleine week slaat het Formule 1-circus zijn tenten op in Bahrein voor de tweede race van het seizoen. Hoewel niet altijd even succesvol (twee DNF’s en een zesde plaats), lijkt Max Verstappen wel trek te hebben in de veertiende Formule 1-race in het oliestaatje.

“Ik ga altijd met veel plezier naar Bahrein. Ik heb er een paar vrienden wonen, het is altijd leuk om bij te kletsen en van de warmte te genieten”, aldus Verstappen.

“Het weekend is interessant omdat je eigenlijk maar één sessie hebt om te bepalen hoe de auto zich houdt onder raceomstandigheden.” De race in de Arabische woestijn wordt ’s avonds verreden wanneer het koel is, maar twee van de drie trainingen vinden overdag in de volle hitte plaats.

“De baan zelf is erg technisch, met een aantal langzame bochten die overgaan in een paar hele snelle bochten. Dat maakt het een mooi circuit. Het is ook gaaf om bij kunstlicht te rijden, dat doen we niet zo heel vaak tijdens het seizoen.”

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!