Force India vreest concurrentie niet

(c) Sahara Force India

Force India, de nummer vier van de laatste twee Formule 1-seizoenen, kende in Melbourne nou niet echt een sterke start van 2018. Esteban Ocon en Sergio Perez maakten weinig indruk en finishten buiten de punten. Voor het team uit Silverstone de eerste puntloze race sinds Monaco vorig jaar.

De terugval heeft vooral te maken met de opkomst van concurrenten als Haas en vooral Renault en McLaren. Toch denkt vice-teambaas Otmar Szafnauer dat Force India ook dit seizoen omhoog kan kijken: “We krijgen in Bahrein een nieuwe voorvleugel die beter werkt bij het nieuwe aerodynamische pakket dat we in Australië voor het eerst hebben gebruikt. En ook na Bahrein zullen we met updates blijven komen.”

De Roemeen verwacht dan ook dat Force India net als de afgelopen twee jaar kan meestrijden om de vierde plaats in het kampioenschap, achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. “Tijdens de wintertests zagen we al dat het middenveld dichter in elkaar is geschoven, dus we zijn niet echt verrast. Ik denk dat de punten dit jaar wat meer verdeeld gaan worden over de verschillende teams en dus zal het een zware opgave worden om de vierde plaats vast te houden. Maar we hebben pas één race gehad en het gaat er niet om waar we nu staan, maar waar we aan het einde van het seizoen staan.”