Teambaas McLaren: ‘Red Bull heeft een beter chassis’

(c) McLaren F1

McLaren was er vorig jaar van overtuigd dat het qua chassis niet onderdeed voor Red Bull Racing. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen waren dan ook hooggespannen. Het team uit Woking ruilde namelijk de Honda-motor in voor de krachtbron van Renault. De motor waar Red Bull vorig seizoen drie Grands Prix mee won.

Dit jaar moet McLaren echter erkennen dat Red Bull een beter chassis heeft ontwikkeld. “Op basis van data van vorig jaar dachten we dat het mogelijk was om dit jaar met Red Bull te kunnen vechten. Het was niet uit de lucht gegrepen. Je weet alleen niet wat andere teams in de wintermaanden doen. Red Bull heeft nu volgens mij een van de beste chassis’. Zij hebben hun werk dus beter gedaan dan wij”, laat teambaas Eric Boullier in een interview met de BBC weten.

Boullier zoekt de oorzaak in de overstap naar de motoren van Renault. “We hebben onderschat hoeveel tijd en moeite het kost om de Renault-motor te integreren. Daardoor hebben we de introductie van een flink aantal upgrades moeten uitstellen. Geef ons een paar races en we zullen laten zien dat we het vierde team zijn.”