Alonso en Vandoorne maken verrassende bandenkeuze voor Bahrein

(c) McLaren

Fernando Alonso en zijn teammaat Stoffel Vandoorne hebben een opmerkelijke bandenkeuze gemaakt voor de komende Grand Prix van Bahrein. De McLaren-coureurs nemen maar liefst negen (!) sets supersofts mee naar Sakhir, naast drie sets softs en slechts één setje medium. Coureurs kunnen voor de woestijnrace uit deze drie door bandenleverancier Pirelli geselecteerde compounds kiezen. Alonso en Vandoorne kiezen echter voor een opvallend andere samenstelling dan die van de topteams. Mercedes en Ferrari beperken zich namelijk tot zeven sets van de supersoftband.

Ongetwijfeld ligt het sterke optreden van Alonso in Melbourne ten grondslag aan deze opvallende keuze. De Spanjaard heeft er alle vertrouwen in dat hij zich door deze keuze kan meten met de snelheid van zijn rivalen. Racewinnaar Sebastian Vettel en zijn teammaat Kimi Raikkonen hebben naast de zeven sets supersoft elk nog vier sets soft en twee sets medium mee naar de tweede race van het seizoen. Dezelfde keus hebben Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton gemaakt voor Bahrein. Valtteri Bottas heeft ook slechts één mediumset mee, ten faveure van een extra set softs.

Middensector

Wie niet sterk is moet slim zijn lijkt McLaren te denken met de opvallende bandenkeuze. Het zal interessant zijn om te zien of de tactische keuze zal werken. De zachtere banden presteren over het algemeen beter op langzame, bochtige circuits, zoals Monaco. Gezien de vele hairpins in de middensector van het circuit van Bahrein lijkt het herboren team, dat dit seizoen de Honda motoren voor de Renault krachtbron verruilde met name in deze sector een voordeel te willen halen ten opzichte van de concurrentie.