Hamilton overweegt helmontwerp te verwijderen vanwege halo

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton, groot liefhebber van opzichtige helmdesigns met veel goud en glitters, overweegt zijn helmontwerp voortaan te versomberen of zelfs te schrappen vanwege de komst van de halo. De Brit stoort zich aan de cockpitbescherming die volgens hem het zicht belemmert en het lastig maakt om te zien welke coureur er achter het stuur zit.

Hamilton, fel tegenstander van de halo, werd gesteund door Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker gaf zelfs toe de cockpitbeschermer het liefst “met kettingzaag te lijf” te willen gaan. De kritiek richtte zich voornamelijk op het feit dat het verminderde zicht vanuit de cockpit de veiligheid op de baan juist in het geding zou brengen. Nu dit in de praktijk wel mee blijkt te vallen speelt de Brit een andere kaart door te stellen dat het het “totaal zinloos is, om een helmontwerp te hebben”. Volgens Hamilton zie je namelijk toch niet wie er achter het stuur zit, iets wat nu het voornaamste bezwaar tegen de halo lijkt te worden.

Ondertussen komt Sebastian Vettel met de suggestie om de halo te personaliseren, liefst in de stijl van ieders helmontwerp. “We zouden toestemming moeten krijgen om de halo zelf te ontwerpen”, aldus Vettel, “aangezien we niet kunnen onderhandelen over de positie van de halo. We kunnen hem niet achterop de wagen zetten.”