Verstappen: ‘Had vier of vijf keer in de muur kunnen staan’

(c) Red Bull Racing

Het scheelde niet veel of Max Verstappen had zondag tijdens de Grand Prix van Australië de finish niet gehaald. De Nederlander reed de volledige wedstrijd met schade, spinde en was daarnaast nog een aantal keer zijn bolide bijna kwijtgeraakt.

“Ze hebben de meeste momenten niet op tv laten zien, maar de auto had zoveel onderstuur dat ik vier of vijf keer in de muur had kunnen staan”, zegt Verstappen maandag tegen Ziggo Sport.

Een deel van de diffuser van de auto was afgebroken. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner kwam dat omdat Verstappen tijdens de zesde ronde te wijd uitkwam in bochten 11/12 en daardoor teveel over de kerbstones reed.

Ondanks de problemen aan zijn auto houdt de Red Bull-coureur een positief gevoel over aan het eerste Grand Prix-weekend van het seizoen. “De auto is goed. De pure snelheid is er. Dat heeft Daniel Ricciardo laten zien met zijn snelste rondetijd. Ik denk niet dat het al genoeg is om Mercedes te verslaan, maar we moeten zeker kunnen knokken met Ferrari.”

Hij vervolgt: “Ik maak me geen zorgen. We hebben een auto die het echt goed gaat doen. De kwalificatie heeft me vertrouwen gegeven en over het hele weekend zag het er gewoon positief uit.”

Alonso

Fernando Alonso zei gisteren dat hij met McLaren de jacht op Red Bull heeft geopend. Verstappen maakt zich daar geen zorgen over. “De meeste teams zitten nog één á anderhalve seconde achter ons. Daar hoeven we niet naar te kijken.”

Jouw reactie