Horner: ‘Snelste tijd Ricciardo liet ware aard Red Bull zien’

(c) Red Bull Racing

Christian Horner denkt dat de uitslag van de Australische Grand Prix niet de juiste weerspiegeling van de verhoudingen op de grid weergeeft. Red Bull eindigde met Daniel Ricciardo (P4) en Max Verstappen (P6) buiten het podium.

“Onze coureurs hebben de hele race tegen achtervleugels aangekeken van auto’s die langzamer waren dan zij”, aldus Horner. “De snelheid van de RB14 is erg goed en waarschijnlijk beter dan de meesten hebben kunnen zien. Het enige rondje dat we op een vrije baan hebben gereden noteerde Ricciardo de snelste rondetijd van de hele wedstrijd. Dat geeft aan hoe groot ons potentieel was. Het is jammer dat we dat niet beter hebben kunnen laten zien.”

Verstappen

Max Verstappen zei gisteren na afloop al dat hij de volledige race met schade reed en daardoor snelheid miste. Volgens Horner ontstond die schade in de zesde ronde. “Max zat te pushen achter Kevin Magnussen, ging iets te wijd in bocht 11/12 en stuiterde over de kerbs. Daardoor ontstond er schade aan zijn diffuser.”

Horner vervolgt: “De balans van de auto was volledig zoek bij hem. Dat veroorzaakte ook zijn spin in de eerste bocht. Achteraf kun je zeggen dat het ongelooflijk knap is hoe hij zijn bolide naar een zesde plaats heeft gereden.”