Tevreden Alonso genoot van strijd met ‘agressieve’ Verstappen

(c) Formula1.com

Fernando Alonso kwam tijdens de Grand Prix van Australië als vijfde over de meet en kende daarmee zijn beste resultaat in bijna twee jaar tijd. De tweevoudig wereldkampioen stond in de laatste fase van de wedstrijd onder druk van Max Verstappen, maar hield de Nederlander knap achter zich.

“Het was een zwaar gevecht met Max”, zegt Alonso tegen pitreporter Jack Plooij. “Als Verstappen achter je rijdt dan weet je dat je positie gevaar loopt. Het is een groot talent en hij is altijd agressief met inhalen. Ik mocht geen fout maken, want dan was hij me voorbij gegaan. Hopelijk zitten we bij ons volgende gevecht verder van voren.”

Alonso kijkt tevreden terug op zijn race, maar benadrukt ook dat er voor McLaren nog veel meer aan zit te komen. “Het heeft even tijd gekost om de Renault-motor te integreren in de auto. We waren daarbij wat laat met een aantal updates en wisten niet goed waar we stonden. Dan voelt het goed om hier vijfde te worden. Tegelijkertijd moeten we vooruit kijken. Er zit nog veel meer in voor ons. We moeten ons focussen op Red Bull.”