Sebastian Vettel: ‘We hadden geluk met de safetycar’

(c) Ferrari

Sebastian Vettel is goed aan het seizoen begonnen. De Duitser pakte de overwinning op het circuit van Melbourne. De Ferrari-coureur kreeg hierbij wel een beetje hulp van de safetycar.

Vettel kon zijn enige pitstop maken tijdens een virtual safetycar. Deze werd veroorzaakt door de bolide van Romain Grosjean die op een lastige plek op het circuit stond. Voor Vettel, die als enige van de top-drie nog niet gestopt was, was dat het moment om naar binnen te duiken. De pitstop verliep vlekkeloos en hij veroverde hiermee de leiding in de race.

Na afloop gaf Vettel op het podium toe dat hij optimaal heeft geprofiteerd van de safetycar: “We hadden wat geluk met de safetycar. Ik had gehoopt op een betere start, maar het liep niet zo als gewenst en ik moest genoegen nemen met de derde plaats. Vervolgens verloor ik een beetje de aansluiting met Lewis en Kimi. Ik had het lastig met de banden.”

De safetycar kwam voor Vettel op het juiste moment. “Ik was aan het bidden voor een safetycar. Ik zag een auto stilstaan bij bocht 4 en daarna zag ik een Haas bij het uitkomen van bocht 2. Ik zat vol adrenaline. Daarna hield Lewis de druk er vol op. Ik kon pas tijdens de laatste vijf rondes een beetje genieten.”