Geen beloning voor uitstekende race Haas F1

Volgens Romain Grosjean is het gat tussen de drie topteams en de rest van het veld te groot (c) Haas F1

Bij Haas F1 zullen ze met zeer gemengde gevoelens terugkijken op de eerste race van het seizoen. Met nog 35 ronden te  gaan lagen Kevin Magnussen en Romain Grosjean op een prima vierde en vijfde plaats. Toch ging het team met lege handen naar huis.

Magnussen en Grosjean vielen namelijk vlak na hun pitstops uit. Tijdens het wisselen van de banden ging het mis bij beide wagens. Ze stonden na het verlaten van de pitstraat beiden met een los wiel langs de baan. “Het was een teleurstellend eind van een veelbelovend weekend”, laat teambaas Gunther Steiner weten, “bij beide pitstops werd een wiel niet correct vastgemaakt. Het is bijna niet te geloven dat het gebeurt tijdens een race waar je op een vierde en vijfde plaats ligt.”

Grosjean was na de race erg teleurgesteld: “Er ging iets mis tijdens de pitstop. Het wiel zat niet goed vast. We moeten nog uitzoeken wat er precies is gebeurd. We hebben vandaag veel punten verloren.”