Vettel maakt zich zorgen: “Het gat naar Lewis is indrukwekkend”

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel start de eerste Formule 1-race van het jaar vanaf de derde positie. Aan de ene kant is hij tevreden met het resultaat, aan de andere kant is het gat van zes tienden naar de van poleposition startende Lewis Hamilton groter dan hij had verwacht. 

“Het ging al beter dan gisteren en hopelijk kunnen we morgen nog een stap maken. Ik ben best tevreden, gisteren was ik dat niet. Vandaag tijdens de kwalificatie kon ik iets meer met de wagen spelen. In Q3 maakte ik een klein foutje (Vettel remde te laat in Bocht 13, red.), dus ik had eigenlijk tweede kunnen worden. Gelukkig is het Kimi die voor me staat, dus dat is prima,” aldus de Duitser tegen pitreporter Jack Plooij na afloop van de kwalificatie.

Op vrijdag tijdens de vrije trainingen zaten de topteams dicht bij elkaar in de lange runs. Toch baart de snelle tijd die Hamilton neerzette in de kwalificatie hem wat zorgen: “Het gat naar P1 is best indrukwekkend. Helemaal als je kijkt hoe dicht iedereen daarachter op elkaar zit. We zullen zien wat er morgen gebeurt.”