Hamilton benadrukt: ‘Wij hebben geen kwalificatiemodus’

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft vandaag zijn zevende poleposition gereden op het circuit van Albert Park in Australië. Met een indrukwekkende tijd van 1.21.164 was hij ruim zes tienden sneller dan de Ferrari’s op de plekken twee en drie.

“Je zou denken dat het de norm is geworden om hier op pole te staan, maar het voelt nog net zo intens. Je zou m’n hart eens moeten voelen. Ik ben zo blij met die ronde. Ik streef altijd naar perfectie en dit kwam heel dicht in de buurt,” aldus een opgetogen Hamilton.

Gezien de veel snellere ronde, werd Hamilton gevraagd of hij de speciale ‘party modus’ had gebruikt waar hij het eerder deze week over had. “Ik kan je verzekeren dat we geen ‘party modus’ hebben. Ik gebruik dezelfde modus in Q3 als in Q2. Er is geen extra knopje of modus die ik kan aanzetten. Ik heb gewoon gewacht tot ik een goede ronde kon neerzetten en jullie versteld kon doen staan.”

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!