Gridpenalty voor Daniel Ricciardo

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo heeft van de raceleiding van de Grand Prix van Australië een straf van drie plaatsen op de startgrid gekregen. De Australische Red Bull-coureur zou tijdens de rode vlagsituatie in de tweede vrije training te hard hebben gereden.

De rode vlag kwam uit nadat op de start-finishlijn een deel van bedrading voor de tijdswaarneming los was komen te liggen. Ricciardo was op dat moment bezig aan zijn snelle ronde en zou dus niet op tijd en voldoende van het gas zijn afgegaan en dat is in strijd met Artikel 31.6 van de FIA-reglementen.

Naast de gridpenalty krijgt de teamgenoot van Max Verstappen ook twee strafpunten op zijn racelicentie.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!