Toto Wolff voorzichtig in aanloop naar Melbourne

Foto: Mercedes F1 Team

Mercedes teambaas Toto Wolff is nog niet vergeten hoe lastig Ferrari het de Duitse renstal heeft gemaakt in 2017. Volgens Wolff bieden de behaalde resultaten uit het verleden dan ook geen enkele garantie voor 2018: “We zullen dit nieuwe seizoen moeten benaderen met dezelfde toewijding, teamgeest en energie die ons in het verleden sterk hebben gemaakt.”

Mercedes is bij de wedkantoren favoriet, gezien de vier wereldtitels bij rijders en constructeurs die het team sinds 2014 binnensleepte. Toch is Wolff voorzichtig in de aanloop naar de seizoensopener in Melbourne: “We hebben er zin in om weer te gaan racen. Na het bouwen van de wagen, de presentatie in Silverstone en het testen in Barcelona is het nu tijd om uit te vinden waar we staan.”

Driestrijd

De Oostenrijker verwacht een driestrijd tussen zijn team, Ferrari en Red Bull: “Iedereen in de fabriek heeft extreem hard gewerkt de laatste maanden om er zeker van te zijn dat we dat gevecht kunnen aangaan met de beste machines die er zijn.” Wolff denkt dat Red Bull Racing een niet aflatende uitdager voor Ferrari en Mercedes zal zijn, ondanks dat Red Bull’s teambaas Christian Horner zich als de underdog manifesteerde toen hem gevraagd werd of een vijfde constructeurstitel voor de Oostenrijkse renstal dit seizoen tot de mogelijkheden zou behoren.

Wolff laat zich geen zand in de ogen strooien. “Vorig jaar lag het allemaal erg dicht bij elkaar, er was geen moment dat we achterover konden leunen. Ferrari heeft ons het vuur na aan de schenen gelegd en het was een mooi gevecht tussen zilver en rood.” De teambaas waarschuwt voor nonchalance en is van mening dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. “Iedereen start met nul punten. Mercedes heeft 80 procent van de 79 races met de hybride V6 turbomotoren gewonnen, maar de competitie werd steeds heviger, jaar na jaar. We zullen alles moeten geven om dit jaar weer net zo succesvol te zijn.”