Red Bull kruipt dichterbij volgens Max Verstappen

(c) Red Bull Racing

Volgens Max Verstappen is Red Bull er in geslaagd om dichterbij Mercedes te komen, maar is het gat naar de regerend wereldkampioen nog altijd niet gedicht. De reden om bij te tekenen bij Red Bull Racing was Verstappens vertrouwen dat de Oostenrijkse renstal het beste complete pakket zou kunnen bieden, maar hij geeft toe dat dit vooralsnog niet is gelukt.

De Nederlander tekende voor drie jaar bij Red Bull Racing en heeft er naar eigen zeggen nog altijd groot vertrouwen in dat zijn werkgever hem een wagen kan bieden waarmee hij kan strijden om de wereldtitel. Hij is dan ook razend nieuwsgierig om te zien of Red Bull gedurende het seizoen de laatste puntjes op de spreekwoordelijke “i” kan zetten als het gaat om het bereiken van het beste totaalpakket. “Ik geloof in het team, daarom heb ik bijgetekend”, aldus Verstappen, “ik geloof ook dat ze de beste auto kunnen bouwen, alleen we moeten nu nog op zoek naar het juiste pakket. Ons complete pakket is nu nog niet sterk genoeg, maar we komen steeds dichterbij.”

Motorleverancier

Belangrijk onderdeel van dat totaalpakket is de power unit. Naar verwachting zal in mei een nieuwe deal worden beklonken met de TAG Heurer gedoopte Renault-motoren. Toch kijkt de renstal met bovengemiddelde aandacht naar de ontwikkelingen bij zusterteam Toro Rosso die in zee is gegaan met motorenleverancier Honda. Ondertussen heeft teambaas Christian Horner aangegeven dat een deal met een onafhankelijke motorenleverancier, zoals bijvoorbeeld Aston Martin, een optie blijft.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 5000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.