Naast F1-races ook kwalificaties LIVE op Grand Prix Radio in 2018

(c) Red Bull Racing

De Nederlandse Formule 1-fans komen dit jaar nog meer aan hun trekken bij Grand Prix Radio: met gepaste trots mogen we melden dat Grand Prix Radio komend seizoen in samenwerking met Ziggo Sport naast alle F1-races ook alle kwalificaties uitzendt.

Grand Prix Radio zal de livefeed van Olav Mol op Ziggo Sport integraal uitzenden op de radiozender. Vijf minuten voor aanvang van de kwalificatie of race wordt er overgeschakeld naar de F1-commentator. Grand Prix Radio startte in 2016 de samenwerking met Ziggo Sport, maar zond tot dusver alleen de races uit.

“Formule 1 is met de opkomst van Max Verstappen nog populairder geworden in Nederland”, aldus Olav Mol. “Niet iedereen is elke zondag in staat om de verrichtingen van Verstappen via Ziggo Sport te volgen en dus hebben de tv-zender en Grand Prix Radio opnieuw de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk mensen van de sport te laten genieten.”

Ook Alexander Stevens, met Mol initiatiefnemer van Grand Prix Radio, is verheugd: “We zijn Grand Prix Radio begonnen om autosport en de helden van deze sport dicht bij de Nederlandse fans te brengen. De samenwerking met Ziggo Sport toont ons dat we hiermee op de goede weg zijn.”

Giedo van der Garde

Ook de samenwerking met Giedo van der Garde wordt verlengd. De voormalig Formule 1-coureur zal net als afgelopen seizoen voorafgaand aan iedere Grand Prix een voorbeschouwing op de radio presenteren.

De eerste kwalificatie live-uitzending gaat zaterdag ochtend om 6.55 uur van start met de Australische Grand Prix. Giedo zal aanstaande woensdag voor het eerst te horen zijn.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!