McLaren heeft problemen met betrouwbaarheid opgelost

(c) McLaren

McLaren heeft in aanloop naar de openingsrace in het Australische Melbourne de betrouwbaarheidsproblemen die onlangs optraden tijdens de tests in Barcelona opgelost.

“We waren niet zo betrouwbaar als we hadden gehoopt tijdens de wintertest, maar alle problemen die we zijn tegengekomen hebben we in fabriek aangepakt”, zegt teambaas Eric Boullier in gesprek met het Britse Autosport. “Er wordt achter de schermen hard gewerkt om alle zaken op orde te krijgen zodat we vanaf de eerste race maximaal kunnen presteren.”

Problemen

De Britse renstal werd tijdens de tests geplaagd door verschillende malheur: een kapotte wielmoer, problemen met de batterijen, een loszittende uitlaat en smeulend bodywork.

Volgens Fernando Alonso heeft de door de Renault-motor aangedreven McLaren MCL33 veel potentie, maar zit er volgens de Spanjaard nog meer in het vat. “Australië is de eerste echte test en we zullen hard moeten werken om alle ingrediënten bij elkaar te brengen.”