Jorge Martin wint openingsrace Moto3 in Qatar

Vorig jaar was Jorge Martin de kampioen van de kwalificatie, maar winnen lukte steeds maar niet. Pas in de laatste race van het seizoen, in Valencia, slaagde de jonge Spanjaard erin als eerste over de finish te komen. Toen werd gezegd: ‘Als de ban eenmaal is gebroken, komen er meer overwinningen’. Die voorspelling kwam in de eerste Moto3-race van het nieuwe seizoen uit: Jorge Martin (nr. 88) schreef de GP van Qatar op zijn naam.

Aron Canet, ook zo’n belofte, vocht voor wat hij waard is, maar kon in de laatste ronde net niet naast Martin komen. Het verschil tussen de twee Spanjaarden bedroeg slechts 0,023. Lorenzo Dalla Porta kwam als derde over de streep. Het is de eerste podiumfinish voor de Italiaan.

Martin reed het overgrote deel van de wedstrijd aan de leiding, slechts even onderbroken door Canet en eventjes door Enea Bastianini, die in die leidende positie crashte.

Behalve Bastianini haalden ook Darryn Binder, Philipp Oettl, Nicolo Bulega, Livio Loi, Alonso Lopez en John McPhee (in de laatste ronde gecrasht) de finish niet.

Foto: MotoGP.com