Valentino Rossi verlengt carrière met nog eens twee jaar

Valentino Rossi heeft zijn contract met het fabrieksteam van Yamaha met twee jaar verlengd. Dat houdt in dat de nu 39-jarige Italiaan in elk geval tot en met 2020 in de MotoGP blijft racen. Dit weekend begint Rossi aan zijn 23ste Grand Prix-seizoen, sinds hij in 1996 in Maleisië debuteerde.

“Toen ik in 2016 bijtekende, dacht ik dat het wel eens mijn laatste contract kon zijn”, zegt Rossi aan de vooravond van de openingsrace van het seizoen in Qatar. “Maar gedurende de afgelopen twee jaar merkte ik hoe veel plezier ik nog altijd beleef aan het racen en aan het leven als MotoGP-coureur. Ik ben nog niet klaar.”

Het lopende contract van Rossi is tot en met 2018. De verlenging betekent dat hij ook in 2019 en 2020 nog voor Yamaha zal uitkomen in de MotoGP. “Het is geen verrassing”, zegt Yamaha-manager Lin Jarvis. “Maar de bevestiging dat Valentino voor nog eens twee jaar blijft, is een heel prettige bevestiging. Hij kan nog prima mee, zijn leeftijd is geen beletsel. Dat bewees hij met zes podiums het afgelopen jaar, waaronder een overwinning in Assen. (foto) Hij is nog altijd snel en gemotiveerd. Het is nu aan ons als fabrieksteam om hem van het best mogelijke materiaal te voorzien.”

In zijn 22 racejaren behaalde Valentino Rossi negen wereldtitels, waarvan zeven in de 500cc/MotoGP. Van zijn 305 starts in de koningsklasse sloot hij er 89 af met een overwinning.