McLaren niet blij met overgang FIA-topman naar Ferrari

(c) McLaren F1

McLaren vindt dat Ferrari met het aantrekken van Laurent Mekies nu al het herenakkoord, dat onlangs is gesloten, heeft geschonden. Bij de laatste meeting van de Strategy Group is namelijk afgesproken dat er een rustperiode van twaalf maanden moet zijn voordat iemand van de FIA naar een team gaat.

Mekies, hoofd veiligheid en vervangend wedstrijdleider, gaat 20 september aan de slag bij Ferrari. Dat is een stuk korter dan de afgesproken twaalf maanden. Naar aanleiding van alle ophef rond de transfer van Marcin Budkowski naar Renault werd bepaald dat een verplicht verlof van een periode van een jaar passend zou zijn voor voormalige werknemers van de FIA.

”We zijn erg ontevreden dat de FIA opnieuw een sleutelfiguur aan een team verliest. Ferrari heeft het herenakkoord geschonden en de FIA staat het toe”, laat Eric Boullier aan Motorsport-total.com weten.