Lewis Hamilton ziet Red Bull in Melbourne als favoriet

(c) Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur Lewis Hamilton denkt dat Red Bull Racing met de in Barcelona aangekondigde ‘upgrades’ wel eens de beste kaarten in handen zou kunnen hebben voor de racewinst tijdens de seizoensopener in Melbourne.

De Duitse renstal was onder de indruk van de performance van Red Bull tijdens de wintertests. Technisch directeur James Allison suggereerde al dat Red Bull in potentie de voornaamste titelrivaal zal worden voor Mercedes. Hamilton zei dat Red Bull waarschijnlijk het te kloppen team zal zijn bij de seizoensstart.

Upgrade

In Barcelona maakte Red Bull-coureur Daniel Ricciardo wereldkundig dat de RB14 een transformatie zou ondergaan tussen de wintertests en de eerste race van het seizoen. Hamilton: “Ik heb begrepen dat er een grote upgrade bij Red Bull aankomt, goed voor twee tot vier tienden. In dat geval zouden zij ons voorbijgaan. Ik denk dat dit jaar dan ook spannend gaat worden, want vorig jaar was er een te groot verschil tussen de teams in het begin, waarna ze dichterbij kwamen”, zei hij tegen Autosport.com. De Brit denkt, omdat de teams bij de seizoensstart al dicht bij elkaar zitten, dat het verloop van het seizoen veel spannender zal zijn, omdat iedereen blijft ontwikkelen.

Hamilton is van mening dat Red Bull altijd een andere filosofie nastreeft, namelijk een wagen met veel neerwaartse kracht: “Hun maximale downforce is altijd hoger dan die van alle anderen, maar dat werkt natuurlijk niet overal. Dat voordeel verschilt gedurende het seizoen.”