Max Verstappen kiest voor ultrasofts in Melbourne

(c) Red Bull Content Pool

De Formule 1-teams hebben hun keuze voor de banden voor de Grand Prix van Australië bekendgemaakt. Max Verstappen heeft voor de openingsrace van het seizoen op 25 maart as. gekozen voor de ultrasofts.

De Nederlandse Red Bull-coureur neemt acht setjes van de zachte paarse compound mee naar Melbourne, en ook nog eens twee setjes soft (geel) en drie sets supersoft (rood). Teamgenoot Daniel Ricciardo kiest voor exact dezelfde compounds.

Ook titelverdediger Lewis Hamilton en Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas gaan vol voor de ultra’s: beide rijders hebben de beschikking over liefst negen sets ultrasoft.

Bandenfabrikant Pirelli heeft voor de opening van het Formule 1-seizoen gekozen voor de soft (geel), supersoft (rood) en ultrasoft (paars). Hamilton beschikt naast de negen sets ultra-soft ook over een set soft en drie supersoftsets. Bottas heeft zowel twee sets soft als supersoft.

Conservatiever

Ferrari heeft gekozen voor drie sets van de hardste compound (soft) voor beide coureurs en slechts zeven sets ultrasoft. Met de keuze is de Italiaanse renstal van de topteams de meest conservatieve.

(c) Pirelli