Fernando Alonso overwoog te stoppen met Formule 1

(c) McLaren

In een gesprek met het tijdschrift F1 Racing heeft Fernando Alonso gezegd dat hij afgelopen seizoen overwoog een punt te zetten achter zijn Formule 1-carrière.

De tweevoudig wereldkampioen dacht na over een overstap naar de IndyCar of de endurance-racerij, maar hij besloot uiteindelijk toch de koningsklasse van de autosport trouw te blijven. “Ik had het gevoel dat het niet het juiste tijdstip was om te stoppen”, zegt Alonso. “Niet na deze resultaten, niet met dit gevoel.”

Spijt

Alonso maakte bij McLaren een zwaar teleurstellend seizoen door. Hij sloot het seizoen af op een 15de plaats met slechts 17 punten. “Ik wist dat ik voor de rest van mijn leven spijt zou hebben en de rest van mijn racecarrière er een bittere nasmaak aan over zou houden”, zegt Alonso over zijn besluit om door te gaan in de Formule 1.

De Spanjaard verlengde daarop zijn contract bij McLaren. “Ik wil absoluut nog slagen. McLaren en ik zijn nog niet klaar met elkaar.”