Ferrari ook snelste op laatste testdag, P2 Alonso in extremis

(c) McLaren F1

Het team van Ferrari gaat met de snelste en een-na-snelste tijd van de wintertests richting Melbourne. Vrijdag tijdens de afsluitende testdag in Barcelona zette Kimi Raikkonen op de hypersofts met 1.17,221 de snelste tijd op de klokken. Dat is een tiende langzamer dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel gisteren noteerde.

Fernando Alonso werd ook vrijdag geplaagd door technische problemen, maar nam een kwartier voordat de vlag viel op de hypersoftband wel P2 in handen (1.17,784). Daarmee was hij nipt sneller dan zijn Spaanse landgenoot Carlos Sainz, die door een versnellingsbakprobleem eveneens veel tracktime verloor, maar wel de derde tijd noteerde (1.17,981). Daniel Ricciardo klokte op de supersofts de vierde tijd (1.18,327).

Ferrari

Raikkonen had zijn tijd al aan het begin van de middag neergezet. Anders dan Ferrari lieten Red Bull en Mercedes het zachtste rubber links liggen. Ricciardo ging aan het eind van de dag nog wel even op pad met supersofts, maar kwam met 1.18,327 niet in de buurt van de Italiaanse renstal. De Red Bull-coureur werkte het grootste gedeelte van de dag longruns af en voltooide 90 rondjes.

Ook voor Mercedes was het een vlekkeloze dag. Lewis Hamilton en Bottas waren niet bezig met tijden, maar gingen samen wel 201 (!) keer het Circuit de Catalunya rond. De regerend wereldkampioen voltooide aan het eind van de middag de 1000ste ronde van deze testwinter.

McLaren

Duizend ronden is een aantal waar McLaren alleen maar van kan dromen. Ook vandaag werd het team weer geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen. Door een olielek moest Alonso vanmorgen zijn bolide in het gras parkeren.

Later op de dag haalde hij zijn verloren tijd in. Bovendien was zijn 1.17,784 bijzonder rap: alleen de Ferrari’s zijn deze testwinter sneller geweest.

Renault kende een wisselvallige generale repetitie in de aanloop naar Melbourne. Met nog anderhalf uur te gaan had Carlos Sainz vanwege een versnellingsbakprobleem slechts vier rondjes afgelegd. De Spanjaard maakte dat nog wel enigszins goed door 45 rondjes te rijden en bovendien de derde tijd te noteren.

De volledige uitslag van de laatste testdag op het Circuit de Catalunya:

(c) Pirelli

Jouw reactie