Vettel verpulvert officieus baanrecord tijdens ochtendsessie

(c) Ferrari

Sebastian Vettel heeft de zevende testdag op het Circuit de Catalunya laten zien dat er rekening gehouden moet worden met Ferrari. De Duitser zette een ongelooflijke 1:17.182 op de klokken en was bijna een seconde sneller dan Daniel Ricciardo gisteren. Het is met afstand de snelste tijd, die op de huidige lay-out van het Circuit de Catalunya gereden is.

De topteams begonnen de dag rustig. Ferrari, Mercedes en Red Bull kozen eerst voor een aantal runs op de hardere compounds. Stoffel Vandoorne was de eerste met snelle tijden op de hypersofts. Waar Mercedes en Red Bull de ochtend niet gebruikten om zich op snelle rondetijden te richten, gingen andere teams los op de ultrasofts en hypersofts.

Vettel deed ook verschillende runs op de hypersoft en ultrasoft en kwam op die eerste band tot een waanzinnige tijd van 1:17.182. Ook andere teams reden snelle tijden, maar kwamen meer dan een seconde tekort op de tijd van de Ferrari-coureur.

Kevin Magnussen noteerde een tweede tijd en kwam met een 1:18.360 niet in de buurt van Vettel. Achter Magnussen waren het Nico Hulkenberg, Pierre Gasly en Stoffel Vandoorne die allemaal onder de 1:19 doken. Dat deden ze op de zachte compounds.

Max Verstappen deed geen poging om een heel snelle tijd op de klokken te zetten en sloot de ochtend af als tiende en laatste. De Nederlander reed 77 rondes en deed dit voornamelijk op de medium compound. De Nederlander noteerde uiteindelijk een 1:19.842. Ook Valtteri Bottas richtte zich niet op snelle rondes en zette met zijn Mercedes een zevende tijd op de klokken.

De teams beginnen weer om 14:00 uur en gaan, mits er geen code rood komt, door tot 18:00 uur. Volg de ontwikkelingen vanaf het Circuit de Catalunya via ons liveblog of luister naar de radio.