Max Verstappen: ‘Ik ben klaar voor Australië’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen had vandaag een extreem productieve dag. De Nederlander reed een indrukwekkend aantal rondes van 187. “Na zoveel kilometers ben ik wel klaar voor Australië”, vertelde de Red Bull-coureur na de testdag tegen verschillende media, waaronder Grand Prix Radio, op het Circuit de Catalunya.

Verstappen noteerde een twaalfde tijd, omdat de focus vandaag lag op de longruns. “Ik ben tevreden over de rondetijden die we in deze runs konden rijden. Ook de de run op ultrasofts was niet bedoeld om een heel snelle tijd neer te zetten. Of dit goed genoeg is, merken we in Australië. Als we daar tijdens de kwalificatie binnen drie of vier tienden zitten dan kunnen we in de race vechten met Ferrari en Mercedes.”

Op de vraag of hij onder de indruk was van het baanrecord van Sebastian Vettel antwoordde de Nederlander: “Het was een goede ronde. We weten dat Ferrari sterk zal zijn, dus het verbaasde ons niet.”

Eerder op donderdag liet Red Bull-adviseur Helmut Marko weten dat hij denkt dat zijn team in Barcelona beter is dan Ferrari.