Renault licht incidenten bij McLaren en Red Bull toe

(c) McLaren

McLaren kon op de eerste dag van de tweede testweek maar weinig kilometers maken als gevolg van problemen met de accu’s. Ook Red Bull stond daardoor even langs de kant. Volgens motorleverancier Renault verloopt alles volgens plan en is er geen reden voor paniek.

McLaren had twee problemen op dinsdag, toen Stoffel Vandoorne eerst niet op eigen kracht kon terugkeren naar de garage en later zijn wagen noodgedwongen moest stilzetten in de aanloop naar start-finish. Red Bull liep ‘s middags wat kilometers mis toen Max Verstappen een rode vlag veroorzaakte. Al deze problemen waren gerelateerd aan de accu’s van de betreffende wagens, volgens Renault moet hier echter niet teveel achter gezocht worden.

“Ik denk niet dat de problemen die we gehad hebben ook maar iets te maken hebben met de accu’s”, aldus Bob Bell van Renault. Volgens de technisch directeur heeft het fabrieksteam zelf geen enkel probleem ondervonden en is het gebruikelijk de batterijsystemen voorafgaand aan het seizoen een ‘shakedown’ te geven, om er zeker van te zijn dat de te gebruiken batterijen in goede conditie zijn. “Het is niet vreemd dat je dan op problemen stuit”, aldus Bell. “De reden dat we dit doen is nu juist om de rotte appels in de mand te vinden.”