Mercedes rekent uit: ‘Verschillen tussen top-drie teams nihil’

Foto: Mercedes F1 Team

Volgens Toto Wolff belooft het komende Formule 1-seizoen bijzonder spannend te worden. De Mercedes-teambaas ziet op basis van de eerste testresultaten dat de verschillen tussen zijn renstal, Ferrari en Red Bull nihil zijn.

“Ik geniet altijd van een spannende competitie”, zegt Wolff in gesprek met Sky Sports. “Naast Ferrari houden we ook de verrichtingen van Red Bull in de gaten. Dat team heeft deze dagen veel progressie laten zien. Op dit moment zijn de verschillen tussen deze drie teams nihil.”

Mercedes heeft al uitgerekend welke teams dit jaar meedoen om de prijzen. “We hebben een worst case scenario en een best case scenario opgesteld”, vervolgt de Oostenrijker. “Dat hebben we gebaseerd op de hoeveelheid brandstof die de teams mee kunnen nemen en de topsnelheid op het rechte stuk. In het beste geval hebben we een kleine voorsprong ten opzichte van Ferrari en Red Bull. In het slechtste geval hebben zij een kleine voorsprong op ons. Het belooft dus een zwaar en competitief seizoen te worden.”

Woensdag komt namens Mercedes zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton in actie op het Circuit de Catalunya.