Hamilton sluit testochtend als snelste af, weer pech McLaren

MCL33 (c) McLaren F1 Team

De zesde testdag van de wintertests op het Circuit de Catalunya is in volle gang. In de ochtend bepaalde Lewis Hamilton het tempo en moest Fernando Alonso zijn wagen met technische problemen langs de baan zetten.

Lewis Hamilton sloot de ochtend af als snelste. De Brit reed op supersofts een 1.18.752 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Daniel Ricciardo. De Australiër nam het stuurtje over van Max Verstappen en kende een productieve ochtend met 53 rondes. Sebastian Vettel pakte de derde tijd en gaf ruim zeven tiende toe op Hamilton. De tijd van Hamilton was bovendien verreweg de snelste van deze testwinter.

Dat Vettel reed stond niet in de planning. De dag begon namelijk met het nieuws dat Kimi Raikkonen zijn geplande testdag moest afzeggen. Ferrari liet weten dat de Fin niet fit genoeg was om in de auto te stappen. Vettel mocht zodoende zijn plaats innemen. Na de 171 rondes van gisteren, kon hij dus vandaag ook weer aan de bak.

McLaren

Net als gisteren zijn de omstandigheden prima. De teams konden dus weer naar hartenlust kilometers maken. Vanochtend waren er weinig uitschieters qua aantal afgelegde kilometers. Alle teams wisten een groot aantal rondes af te leggen. Carlos Sainz reed met zijn Renault de meeste rondes. Hij kwam tot een totaal van 66.

Na de matige dag van gisteren ging ook McLaren voortvarend van start. Dat duurde echter niet langer dan twee uur. Aan het eind van de ochtend veroorzaakte het team uit Woking de eerste rode vlag. Ook vanochtend viel de auto stil met technische problemen. Alonso was bezig met een productieve ochtend, maar na 47 rondes en twee uur testen stond hij in de grindbak.

De teams, mits er geen code rood komt, gaan door tot 18:00 uur door. Er is vandaag geen lunchpauze. Volg de ontwikkelingen vanaf het Circuit de Catalunya via ons liveblog of luister naar de radio.

Tussenstand om 12:00 uur:
1. Hamilton – 1:18.684
2. Ricciardo – 1:19.161
3. Vettel – 1:19.541
4. Alonso – 19:.856
5. Sainz – 1:20.024
6. Grosjean – 1:20.237
7. Ocon – 1:20.805
8. Hartley – 1:20.834
9.Stroll – 1:20.078
10. Leclerc – 1:21.196

UPDATE: Inmiddels is Ricciardo onder de tijd van Hamilton doorgegaan. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via ons liveblog