Eric Boullier optimistisch ondanks problemen McLaren

(c) McLaren F1

McLaren heeft geen goede ervaringen met wintertests, en ook dit jaar heeft het team te kampen gehad met problemen. Waren er dinsdag defecte accu’s en hydraulische problemen, vandaag gooide een olielek roet in het eten. Daarmee blijft McLaren-Renault vooralsnog op 85 testrondes steken. Toch blijft Eric Boullier optimistisch: “Geef ons tijd.”

Volgens Boullier is het logisch dat McLaren tegen problemen aanloopt omdat het team een nieuwe motorleverancier heeft. “Laten we niet vergeten dat we aan het testen zijn, we hebben wat kleine problemen die we natuurlijk moeten oplossen, maar dat hoort bij het proces. We hebben alles onder controle”, aldus de Fransman. Volgens Boullier moeten McLaren en Renault simpelweg nog even wennen aan elkaar: “Geef ons tijd en het komt allemaal goed.”