Daniel Ricciardo onder indruk van auto

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kende een zeer sterke testdag op het Circuit de Catalunya. De Red Bull-coureur zette de snelste tijd van de wintertestweken neer en keek met een goed gevoel terug op de testdag. “Het was heel positief vandaag. We hebben veel rondes gereden en in de loop van de dag konden we de wagen steeds meer verbeteren”, laat hij tegenover verschillende media, waaronder Grand Prix Radio, in de Spaanse paddock weten.

Waar Max Verstappen een dag eerder zich meer op de vlakte hield over de krachtsverhoudingen, was zijn teamgenoot spraakzamer. “De auto is een stuk beter dan vorig jaar. Ik denk dat Mercedes nog wel iets beter is, maar het verschil is niet groot. Zeker niet zoveel als vorig jaar. Ferrari zal er ook weer dicht in de buurt zitten. Hoe de verhoudingen echt zijn, weten we pas in Australië. We hebben vandaag echt een stap gemaakt met de auto.”

Ondanks dat het een testdag was, kon Ricciardo wel genieten van het rijden. “Als je zulke snelle rondetijden neerzet dan zit je vol adrenaline. De wagens zijn indrukwekkend. Waar ik vorig jaar in bocht negen nog moest terugschakelen, daar kon ik nu vol gas doorheen.”

Met 165 rondes achter zijn naam, was de Australiër uiteraard erg te spreken over de auto. “We hebben weer veel rondes kunnen maken. Dat is zeer positief. Met de betrouwbaarheid lijkt het dus goed te zitten. De planning was om zo’n 160 á 170 rondjes te rijden. Ik moest er een beetje om lachen toen ik dat hoorde. Maar de auto heeft ons niet in de steek gelaten.”