Perez denkt dat Force India is ingehaald door concurrentie

(c) Force India

Volgens Sergio Perez is Force India niet langer het vierde team op de grid. De Mexicaan is niet te spreken over de snelheid van zijn auto en vindt dat zijn team in de aanloop naar de eerste Grand Prix van het seizoen nog een flinke stap moet zetten.

“Het is op dit moment nog lastig te zeggen waar we staan, maar ik denk niet dat we zoals vorig jaar het middenveld aanvoeren”, zegt de Mexicaan, die vandaag op het Circuit de Catalunya de tiende tijd noteerde. “We moeten nog een flinke stap maken. Gelukkig gaat het er niet om waar we nu staan, maar waar we eindigen in Abu Dhabi.”

De start van de testweek begon voor Perez moeizaam. De voormalig McLaren-coureur schoot dinsdagochtend de grindbak in en beschadigde zijn auto. Het team moest de vloer van de VJM11 vervangen waardoor flink wat tracktime verloren ging.

Perez: “Het is te vroeg om tevreden of ontevreden te zijn. Opzich was het vandaag een positieve dag. Ondanks de problemen hebben we een groot deel van het programma af kunnen werken. Ik kijk er naar uit om aan mijn laatste testdag te beginnen, voordat ik naar Melbourne ga.”

Force India, dat waarschijnlijk wordt overgenomen door Rich Energy, eindige de afgelopen twee jaar op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.